Her er en opskrift på lækre fødselsdagsboller, der vil være et hit til enhver fødselsdagsfest:

Ingredienser:

  • 500 g hvedemel
  • 50 g gær
  • 300 ml lunken mælk
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 75 g smeltet smør

Fremgangsmåde:

  1. Opløs Gæren: Start med at opløse gæren i den lunkne mælk. Det er vigtigt, at mælken ikke er for varm, da det kan slå gæren ihjel.
  2. Tilsæt Ingredienser: I en stor skål, bland gærblandingen med sukker, salt, og det meste af melet. Rør godt rundt.
  3. Tilføj Æg og Smør: Tilsæt det slagne æg og det smeltede smør til dejen. Rør dejen godt sammen.
  4. Ælt Dejen: Ælt dejen grundigt, gerne i 5-10 minutter, indtil den er glat og elastisk. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, hvis dejen er for klistret.
  5. Lad Dejen Hæve: Dæk skålen med et rent klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time, indtil den er cirka dobbelt størrelse.
  6. Form Bollerne: Slå dejen ned, og form bollerne. Du kan lave dem i den størrelse, du foretrækker. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  7. Efterhævning: Lad bollerne efterhæve på bagepladen i ca. 30 minutter.
  8. Forvarm Ovnen: Imens bollerne efterhæver, forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  9. Bag Bollerne: Bag bollerne i den forvarmede ovn i ca. 10-15 minutter, eller indtil de er gyldenbrune.
  10. Afkøl og Server: Lad bollerne køle af på en rist, før de serveres.

Disse boller er bløde og lækre og perfekte til fødselsdagsfejring. Du kan også tilføje rosiner, chokoladestykker eller kardemomme til dejen for en variation. Nyd dem med smør, ost, syltetøj, eller bare som de er. Velbekomme!

Categorized in: